VB 2010 - hetedik nap
2010-06-17 16:00 | Írta: syddy & Zimi | Kategória: Elemzések
Az előző nap eseményei:

Honduras – Chile 0-1

Meglepően jó focit láthattunk a két nem igazán esélyes csapat összecsapásán, ahol a dél-amerikaiak voltak inkább a dominánsak. Nem húzták az időt, gyorsan nekiestek a hondurasiaknak, megadva ezzel az alaptempót, ami az egész meccsen kifejezetten jó volt. A chileiek sok helyzetet kialakítottak, de valahogy nem sikerült bevenniük az ellenfél kapuját, egészen a 34. percig, amikor egy középre passzolt labdát Inzaghi-módra a hátsójával juttatta be Honduras hálójába Beausejour. Ezután sem álltak meg a rohamok, Sanchez kifejezetten veszélyesen játszott végig, ám a közép-amerikaiak kapusa nem úgy gondolta, ahogy Chile. Szebbnél szebb mentésekkel tartotta életben csapata reményeit, ám több gól nem született, a végeredmény 0-1.

Spanyolország – Svájc 0-1

Az „utolsó első” meccs, az utolsó nagy favoritja az eseménynek, és az eddigi legnagyobb meglepetés. A spanyolok sem akarták sokáig húzni az időt a gólszerzéssel, a meccs elején hatalmas labdabirtoklási fölényben játszottak, ám ez meddő mezőnyfölénynek bizonyult, mivel a kapuba juttatni nem tudták a játékszert. A következő említésre méltó esemény Senderos érthetetlen megmozdulása, az ex-arsenalos védő Lichtsteinerre csúszott rá, ráadásul sípszó után, és ha ez nem lenne elég, még meg is sérült a saját akciójában. A spanyolok beadásokkal próbálkoztak az első félidőben, hasztalanul. 0-0-val fordult a két csapat, majd egy ellentámadásból megszületett az első (és utolsó) gól is a találkozón, a spanyol védelem megzavarodott, egy kipattanót Gélson Fernandes rúghatott simán a kapuba. Innentől kezdve természetesen offenzívabb módra váltottak az Európa-bajnokok, kapufát igen, de gólt nem tudtak rúgni. Hozzá kell tenni, hogy a svájci Derdiyoknak is volt egy ziccere, amiből csak kapufa lett. Csalódott spanyolok hagyták el a pályát az egygólos vereség után.

Dél-Afrika – Uruguay 0-3

A második csoportkör nyitómeccse, mindenki kíváncsian várta, vajon Dél-Afrika képes lesz-e legalább annyira, mint Mexikó ellen, miután Uruguay csalódást keltő 0-0-t játszott a franciákkal. Ezen a meccsen azonban a dél-amerikaiak összeszedték magukat, és szép játékkal rukkoltak elő. A 24. percben a végig kiemelkedően játszó Forlán lövése pattant meg kicsit szerencsésen, de ettől még nagy gól volt, viszonylag hamar hátrányba kerültek a hazaiak. A második félidő kezdetekor is ennyi volt az állás, Dél-Afrika játéka nem volt túl meggyőző, habár a játékkép és a VB eddigi tapasztalatai alapján az egyenlítés nem is volt olyan irreális ábránd. Ám a 77. percben Khuné, a hazaiak kapusa buktatta Suárezt a 16-oson belül, egyből piros lapot kapott, az ellenfél pedig 11-est. Forlán nem hibázott, 0-2 az uruknak. Dél-Afrika játéka szétesett, elkeseredett rohangászáshoz lehetett hasonlítani, amit a pályán láttunk az utolsó 5-10 percben, Uruguay pedig másodpercekkel a lefújás előtt talált még egy gólt Perreira révén, a hármas sípszó pillanatában 0-3 volt az állás, ergo a végeredmény.

A mai nap mérkőzései:

Argentína – Dél-Korea
Jún. 17. csütörtök, 13:30
Soccer City, Johannesburg
Játékvezető: Frank de Bleeckere (belga)

Az első csoportkör két győztese játszik egymás ellen, ez a mérkőzés dönthet a csoportelsőségről. Dél-Korea meglepően jól teljesített a görögök ellen, így a három pontot könnyedén zsebelte be, viszont Argentína nem igazán említhető Görögországgal egy lapon, klassziskülönbség van a két csapat között. Viszont ami a koreaiak javára válhat, az argentinok rettegett támadósora mellé egy sebezhetőbb védelem párosul. Esetleg arra játszhatnak, hogy Carlos Tevezt addig hergelik, amíg „Az Apacs” úgy nem dönt, hogy begyűjt egy szép piros kártyát, és megy a zuhanyzóba. Meg kell hagyni, habár a VB egyik legnagyobb kérdése az, hogy Maradona vajon zseni, vagy őrült, nem sok esélyt látok arra, hogy Dél-Korea túl nagy falat legyen a csapatának.

Görögország - Nigéria
Jún. 17. csütörtök,16:00
Free State Stadion, Bloemfontein
Játékvezető: Óscar Ruiz (kolumbiai)

Az első kiesési rangadó a torna során, amelyik csapat itt kikap, már csomagolhat is, hiszen két vereséggel nagyon kicsi a valószínűsége, hogy továbbmenjen valaki, sőt, kizárt. A görögök továbbra is esküsznek a defenzív focira, hiszen jelentős számú helyet léptek előre a világranglistán, amióta Rehhagel stílusában játszik a görög válogatott. Az afrikaiaktól kevésbé számíthatunk ilyenre, hiszen inkább a szabados stílus jellemző, támadóbb felfogásban játszanak. Kérdés, hogy a végig védekező görögök, vagy a még díszcsomagolásban lévő, épp hogy megérkezett szövetségi kapitánnyal játszó nigériaiak lesznek képesek több gólra a meccsen, mindenesetre a görögök defenzív játéka nem kecsegtet sok góllal.

Franciaország – Mexikó
Jún. 17. csütörtök, 20:30
Peter Mokaba Stadion, Polokwane
Játékvezető: Halíl al-Gamdi (szaúd-arábiai)

Igencsak szorult helyzetbe kerülhet ennek a meccsnek a vesztese is. Egy győzelemmel utolérhető Uruguay a csoport élén, a vereség pedig akár kiesést is jelenthet. Akárcsak Olaszország, Franciaország sem a repülőrajtról híres, emlékezzünk csak vissza a legutóbbi VB-re, amikor a csoportjukból 2 döntetlennel és 1 győzelemmel - amit az utolsó fordulóban értek el – mentek tovább a 16 közé, majd egész a döntőig megállíthatatlanok voltak. Mexikónak a legutóbbi torna csoportkörében folyamatosan romlott a teljesítménye, GY-D-V szép sorban, most már D-vel kezdtek, nem jó ómen a franciák elleni meccs előtt. Nagy kérdés, hogy Domenech rendbe tudja-e szedni a válogatottját, és Evra vajon ki tudja-e zárni a vuvuzelák hangorkánját a fejéből, mert ha a franciák összeállnak csapatként, nem Mexikón fog múlni az eredmény.

Egyéb információk:

Felkerültek a második meccsnap mérkőzései! A szokásos linkre kattintva érhetitek el: [Link]. A tippjátékban minden új és régi regisztrált tag automatikusan résztv ehet, csak be kell jelentkezni, majd a linkre rákattintani és lehet is tippelni!

Aki nem tudja figyelemmel követni a meccseket válogathat a linkekre kattintva (melyek a www.mystream.hu-ra mutatnak) különböző streamek közül:

Argentína – Dél-Korea

Görögország - Nigéria

Franciaország – Mexikó

A tippjátékot támogatja: Futball FanShop ~ szurkolói ajándéktárgyak

Mindenkinek jó tippelést és élvezetes meccsnézést kívánunk!

[16:00ig ez a cikk lesz legfelül, ha felkerülne újabb cikk, azt a 2-es számtól tekinthetitek meg.]

HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:
 
Profil
Üzenet
Szilvi73 véleménye:
2010-06-19 05:09
Ez a spanyol csapat igen laza.Lassan elkezdhetnek csomagolni,Spanyol honba Úgy is jobb idő van
 
Profil
Üzenet
Chimera véleménye:
2010-06-18 18:56
nem értem h cesc miért nem lépett pályára pl buscquest helyett
 
Profil
Üzenet
Zimi véleménye:
2010-06-17 21:19
ez... :D
 
Profil
Üzenet
levproff véleménye:
2010-06-17 18:48
Zimi, én is X-et húztam.. Ez a mi formánk.. :D :o
 
Profil
Üzenet
Zimi véleménye:
2010-06-17 18:29
Olvass Fun ^^:D Ha valaki kifizeti őket kapnak xD:D Tőlem nem:D Nekem se ad senki fizetést, pedig díjaznám :D
 
Profil
Üzenet
Fun Persie véleménye:
2010-06-17 18:26
Zimi: a hírrók kapnak vmi lóvét?XD

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (82 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
-
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 42
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design