A tiki-taka nem ment ki a divatból
2014-09-06 17:49 | Írta: arsenal1995 | Kategória: Interjúk
Santi Cazorla úgy gondolja, hogy Spanyolország korai kiesése a világbajnokságon nem a tiki-taka miatt volt.

A sok passzos játékstílus alapozta meg a spanyolok két egymást követő Európa-bajnoki címét és a 2010-es világbajoki győzelmet, de az idei világbajnokságon a címvédő a csoportkört sem élte túl.

Néhány kritikus szerint a tiki-taka már kiment a divatból, de Cazorlának más a véleménye.

"Szerintem a tiki-taka nagyon fontos a labdarúgásnak" - mondta Cazorla az Arsenal Playernek. "Én azonosulni tudok a stílussal, mert így ért el sikereket a válogatott."

"Mindenki szerint jó ideje ez volt a legjobb játék, amit válogatott játszott. Ha egyszer kikapunk, akkor az nem jelenti azt, hogy a stílus kiment a divatból. Már nem tűnik minden olyan gyönyörűnek, mint amikor csak nyertünk vele."

"Spanyolországnak van egy filozófiája, ami mellett ki fog tartani, és biztos vagyok benne, hogy a közeljövőben újra sikeresek leszünk."

Annak ellenére, hogy korán haza kellett menniük a világbajnokságról, Cazorla jó emlékeket őriz a brazíliai tornáról.

"Először ott lenni a világbajnokságon nagyon páratlan érzés volt" - mondta. "Elég szerencsés voltam ahhoz, hogy ott lehessek, és ezt majd a gyerekeimnek is mesélni fogom."

"Igaz, hogy nem alakult számunkra a legjobban. Spanyolország meg szerette volna nyerni a tornát, jól szeretett volna játszani... de mostanság bárki legyőzhet bárkit. Valamiért kiütött minket Hollandia és Chile, és ezért estünk ki."

"Az élmény mindig ott lesz az emlékeim közt. Páratlan élmény volt számomra, és remélem, hogy még sokáig játszhatok a spanyol válogatottban."

Forrás: Arsenal.com

HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:
 
Profil
Üzenet
roszko véleménye:
2014-09-08 11:27
Hát az átlövések igen néha tényleg jó lenne többet látni belőle ,részemről annyi hogy mondjuk egy 0-0-nál a 60 percben egy kis csapat ellen talán meg kéne próbálni valamennyivel többet ezzel operálni de egy rangadón azért tényleg necces dolog lenne úgy hogy általánosságban nehezen szerzünk labdát és a lövéseink felét minimum blokkolják az ellenfelek , 2005-2006 körül az volt a baj hogy a lövéseink kis százalékát értékesítettük és sokszor nem találtak kaput mert bátran tüzeltünk. Azóta elmentünk az ellenkező irányba nagyon becsüljük a labdát szemre talán túlságosan is tipikus az az eset ha gól lesz belőle akkor jó döntés volt ha nem akkor ciki, nehéz ez. Az viszont látszik hogy a taktika része hogy ha nem muszáj nem lövünk át azért időről időre megpróbáljuk meg ha szorul a hurok de ez megint csak mérlegelés kérdése mit nyerhetek és veszíthetek rajta a mi esetünkben egy sikeretlen átlövés nagy mértékben növeli egy kontra esélyét egyben egy bekapott gólt míg a másik oldalon nem érzem azt hogy meg lennének ehhez az embereink és nem nagyon jönnek be ezek az átlövések mert a lövést kivitelezni azt sok játékosunk könnyen tudják Santi ,Özil de ök máshogy vannak kódolva, Rosi mikor szükségünk lesz rá és olyan poszton lesz majd azért fog ilyennel próbálkozni de nem nevezhető már 34 évesen fix kezdő keret tagnak ő ma már kiegészítő ember Oxi nak elég jó lába van de ő max a 16 -on belülről próbálkozzon még azért nem vagyok benne biztos hogy mindig jókor próbálkozna ezzel a dologgal ha Walcot vissza tér talán de nála meg nem nagyon emlékszek arra hogy ilyennel olyan túlzottan sokat próbálkozna de a nyakamat nem merném rá tenni nekem most nem jut eszembe tőle momentán semmi, akkor ott van Jake aki viszont simán elvállal ilyen lövéseket és szerintem nem is csinálja rosszul csak eddig az a fránya boka ha idén bírni fogja akkor szerintem hamarosan bérlete lesz a kezdőben és lesznek átlövéseink akkor ott van Ramsey aki szintén lövöldöz szépen és szintén veszélyes is de egyedül öt könnyen figyelni tudják rá simán kilépkednek a védők még talán 70 80 perceben is . Poldi nagyon jó átlövő ő tényleg az ,csak hát mivel nem igazán illeszkedik a jelenlegi játék rendszerünkbe elég kevés lehetőséget kap , talán a Alexis teljesen kiteljesedik meg Welbeck és Giroud lesznek már akkor más lesz de de öket most direkt nem írom mert nem gondolom hogy ezeket a lövéskét nekik kellene elvállalni ha csak nagyon szarul megy a játék és már nekik is vissza kell lépkedni labdákért . Egyébként játékfilozófiánk miatt mi első sorban mindig átakarjuk majd játszani az adott védelmet mint sem átlövésekkel operálni, ami persze szerintem se jelenti azt hogy olykor ne válaljunk be egy két nagyobb bombát.
 
Profil
Üzenet
lesliek72 véleménye:
2014-09-08 09:47
Ez igaz. Az átlövések fontosak lennének. Jack, Ramsey, Cazi, Ox és főleg Poldi is tud messzebbről lőni. Többet kellene lőni a betömörülő védelem ellen, ez biztos!
 
Profil
Üzenet
Apofisz véleménye:
2014-09-08 07:25
Amit nagyban hiányolok a játékból, azok a 2-3 passz utáni átlövések Cazorla, Ramsey, Özil amivel elérhetnénk, hogy ne egy területet jól szűkítő védekező felállás ellen keljen 90 percen át a réseket minden egyes támadásnál keresni és kényszerítenénk, hogy már a középpályásainkra kilépjenek, hogy ne lőhessen szabadon 20 méterről és akkor nagyobb hely van a beinduló embereknek passzolni.
 
Profil
Üzenet
lesliek72 véleménye:
2014-09-07 23:55
mrkvcspl: hagyd már abba most már tényleg a hülyeséget Özillel kapcsolatban. A VB-n bal szélen játszott és így is az 5. legjobb kp-nak választották. Ő a legjobb játékosunk, de hiába passzol, ha nincs, aki gólt lőjjön.
 
Profil
Üzenet
szasza86 véleménye:
2014-09-07 23:22
Hát inkább legyen egy bármilyen Ozilunk... mint egy olyan aki ellenünk játszik. Mert utóbbi esetében sűrűn mehetnetek bokat fogni: D Sajna jöhettek itt Santival bég Rosival.....meg se közelítik tudásban. Még ha szar akkor is jó: D Nem kellene az eddigi szar formát egy emberre húzni....Alexis a legjobb jelenleg. Bízzunk benne hogy Welbivel beindulunk. Jön Walci is. Kár hogy baszott nehéz meccsek jönnek. Bár inkább dőljünk igy a kardba:D
 
Profil
Üzenet
roszko véleménye:
2014-09-07 23:09
Szerintem nem az a gond hogy nem középen játszik alapból nincsenek már klasszikus irányitok a Madridba se használtak ilyen posztot ott is sokat volt a szélen meg a legutobb meccsen is játszott a csatár mögött és semmi kiemelkedő ő nyilatkozta azt hogy a jobb szélen jobban érzi magát és az öreg lehetővé is tette ezt szabadon válthattak poziciokat egyébként a pasz mutatoi jok és azt hiszem de holnapra ujra megnézem de 120 szor ért labdához ami nagyon jo de az ember vissza pörgeti mintha néha pályán se lett volna de miért lehet ez ? Szerintem az van hogy elöször általánoságban ezt az uj játék rendszert még időbe telik teljesen magunkénak tudni (szerintem ebből a szisztémából hiányzik egy jó látással rendelkező paszos box to box középpályás) konkrétan meg Özil hát látszik hogy kihagyta a teljes felkészülési időszakot most a szezon közbe kell elvégezni az alapozást meg beilleszteni a hadrendbe ami nem egyszerü feladat mert a pálya utolsó harmadában elég laza szerkezetbe játszunk ahogy azt a stilus megköveteli amit sokszor a játékosok improvizatív késségeinek tudunk be pusztán pedig ez ennél sokkal több söt pont hogy nagyon komoly szervezetséget igényel és itt vannak a gondok roszkor rosz helyen jut labdához arrol nem is beszélve ha meg jol indit akkor meg máson hal el az akcio az utolso meccsen feltünöen sokszor nem értették meg egymást a srácok főleg Özzillel de miért lehet ez ? Elöször is amit az elöbb irtam késön csatlakozott sok az uj tényező is Alexis Debu és egyébként jo formába lévő Ramsey és Santi se tud ellensúlyozni plusz Giroud kiválásával maradt egy fiatal Sanogonk aki nem bírja még el ezt a fajta nyomást és az ő csatár játéka messze nem elegendö az haggyán hogy a kapu elött elizgulja a dolgokat de mezönybe is eltünik mikor ideje hamar elkészül az erejével hála a rutintalanságának igy felpasszolni rá a labdát vagy átrugni a középpályát nem egy életbiztositás ezért azt mondom Özil tompa játéka sok tényezös egyenlet ami nem csak neki tudhato be és ezt csapat szinten kell majd megoldani

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (27 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
-
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 19
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design