Hull City-Arsenal előzetes
2014-04-18 21:42 | Írta: BotondB | Kategória: Mérkőzések

„A kupadöntő, az kupadöntő. Azonban jelenleg a Premier League-ben kell jól szerepelnünk, és az életbe vágóan fontos a számunkra. Meg akarjuk ragadni a lehetőséget, amit vasárnap kapunk, és egyelőre egyáltalán nem akarunk a kupadöntővel foglalkozni."

Az Arsenal idei szezonjából még 450 percnyi játék van hátra. Igen valószínű, hogy a Hull elleni 180 perc döntő fontosságú lesz.

Arséne Wengernek jó hete volt. Csapata kétszer is fordított a Wigan, illetve a West Ham ellen, és nem feledkezhetünk meg az Everton Crystal Palace elleni bajnoki vereségéről sem. Mindezeknek köszönhetően az Arsenal bejutott a már említett FA Kupa döntőbe, és Wenger csapata ismét Bajnokok Ligája indulást érő helyen tartózkodik a Premier League-ben.

Május tizenhetedikén a Wembleyben a Hull City vár az Arsenalra, de előtte még hátra van a húsvét vasárnapon játszandó bajnoki a KC Stadionban, ami különös fontossággal bír az Ágyúsok számára. Egy győzelemmel, ugyanis már 4 pont lenne a csapat előnye az Evertonnal szemben, akik a hétvége folyamán később a Manchester United ellen lépnek pályára.

A nyomás furcsa eredményeket produkál az év ezen szakaszában. Ez az oka annak, hogy Arséne Wenger elégedett volt,azzal hogy a West Ham elleni meccsen tíz éve nem látott magasságokban járt a csapat átlagéletkora (egészen pontosan 29 év, és 188 nap).

„A tapasztalatok segítenek abban, hogy jobban kezeld a nyomást, mert tudod, hogy mire számíts, és így pontosabban tudsz fókuszálni, arra, hogy felmérd a lehetőségeidet."

„Megőriztük a bátorságunkat, mikor 1-0-s hátrányba kerültünk. Azt hiszem, hogy erős, és halk rugalmasság volt bennünk. Nem hagytuk, hogy megzavarják a játékunkat, hanem gyorsan válaszoltunk, még a félidő vége előtt, és összességében meggyőző sikert arattunk, annak köszönhetően, hogy a második félidőben jól kontrolláltuk a játékukat. Látható volt a felemelkedés, amit a szombati FA Kupa elődöntő megnyerése hozott számunkra. Ennek egyértelmű volt a hatása pszichológiai és mentális téren, mivel sokkal derűsebb volt a hozzáállásunk."

„A szombati meccs után természetesen fáradtak voltunk. A tény, hogy nyertünk nagy javulást hozott a játékunkba. És azok a játékosok, akik szombaton nem játszottak (mint például Kallstrom, Giroud és Koscielny) fizikálisan nagyban hozzájárultak a sikerhez."

Valamint Mathieu Flamini eltltását követő visszatérése is lökést adhat a csapatnak vasárnap. Mesut Özil erőnléti teszten vesz részt, és 1 hónap múlva térhet vissza a keretbe.

„Fontos, hogy visszatérjen hozzánk, mert ő egy támadó felfogású játékos, és nagyon fontos, a meccsek utolsó harmadában," mondta Wenger. „Még mindig neki van a legtöbb gólpassza, vagyis képes jó helyzetbe hozni a támadóinkat. Fontos ez a kapcsolat a mélyebb középpálya és a csatársor között."

„A Hull gyakorlatilag már bebiztosította, hogy jövőre is a Premier League-ben játszhasson. A tavalyi feljutásuk után biztosan sikerként fogják fel ezt a teljesítményt. Az FA Kupa megszerzése pedig hab lenne a tortán."

„A csapat szezonjának keveset emlegetett hőse a csapatkapitány, Curtis Davies. Egy elegáns középhátvéd, akiről pár éve azt hittük, hogy nagy sztár lesz belőle, de aztán valami megváltozott."

„Azt hiszem, hogy eltűnt egy kis időre. Volt egy kellemetlen sérülése. De igen ő egy fiatal, és ígéretes védő volt, és nem vagyok meglepve, amiért most rutinos játékosként tért vissza."

„Összességében, azt hiszem, hogy a Hullnak jó szezonja van. Döntőbe jutottak az FA Kupában, és biztonságban vannak a Premier League-ben. Ez jelentős eredmény egy olyan csapat esetében, mint az övék. Télen megvették Shane Longot, és Jelavicot, akik haszonsnak bizonyultak a számukra. Szóval jó támadóerővel rendelkeznek."

„És a menedzserük, Steve Bruce figyelemre méltóan dolgozott ebben a szezonban. Azt hiszem, hogy ezzel mindenki egyetértene."

Valójában Arséne Wenger kiszemelte a saját hasonmását vasárnapra, ahol egy győzelem ismét közel hozhatná a BL indulást csapata számára, Tony Pulisék hétközi, Everton elleni sikerének köszönhetően.

A francia mester nagyszerű szezont zárhat ha csapatával elérné a Bajnokok Ligája indulást jelentő negyedik helyet, és megnyerné az FA Kupát.

De utóbbi még várhat, egyelőre az aktuális nehézségekkel kell szembenézni. A Hull elleni idegenbeli meccs után két hazai mérkőzé következik a Newcastle és a West Brom ellen, közte 1 hétnyi pihenéssel, és feltöltődéssel.

Ezen a néhány mérkőzésen még egyszer meg kell fenyíteni azokat, akik túlzott magabiztosságra számítanak a csapattól.

De a vasárnapi meccs keménynek tűnik az Arsenal számára.

Forrás: Arsenal.com


HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:
 
Profil
Üzenet
nttt véleménye:
2014-04-19 17:54
Az a baj hogy egyelore nincs kivel mennem. magam meg nem tudom hogy be e vallaljam az utat. Nem ismerek senkit se pesten :-) pedig nagyon mennek!
 
Profil
Üzenet
Sipoczky véleménye:
2014-04-19 17:30
nos 17-e szerintem nekem is jo!!! tudja valaki, hogy mikor les a találkozo??
 
Profil
Üzenet
abisanyi véleménye:
2014-04-19 14:35
Info arról, hol lehet nézni a holnapi meccset: [link]
 
Profil
Üzenet
szasza86 véleménye:
2014-04-19 13:22
nttt: 99% hogy megyek:D Én sem voltam még ilyen nagyobb összeröffenésen...tuti király lehet pedig! Szerintem dolgom sem lesz 17-én cask a meccs....szóval miért ne?:D Tuti megnyerjük! Holnap is meg 17én is!
 
Profil
Üzenet
danhen véleménye:
2014-04-19 12:54
vagyis holnap :D
 
Profil
Üzenet
danhen véleménye:
2014-04-19 12:50
Remélem nem ellenünk biztosítja be. Lesz még rá 4 meccse.... Simán nyerünk ma szerintem. Izgulni sem kell majd a 4 helyért, majd meglátjátok.

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (11 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
-
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 18
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design