5 dolog amit az Arsenal - WHU meccsből tanultunk
2014-04-17 12:29 | Írta: Tomi1983 | Kategória: Mérkőzések

Az Arsenal úgy vágott neki a keddi Premier League összecsapásnak a West Ham ellen, hogy vissza akarta szerezni a negyedik helyet, azok után, hogy nagyon kiélezett meccsen túljutott a Championshipben szereplő Wiganen, és bejutott az FA-kupa döntőjébe.

Habár sokan azt gondolták, hogy a kupában aratott hőstett után lendületbe jön az Arsenal, az első félidőben vissza kellett venniük, amikor Matt Jarvis, Antonio Nocerino remek megmozdulása után, lecsapott és a szedett-vedett(en védekező) hazaiak hálójába fejelt.

Csakhogy Arsene Wenger serege, látva, hogy a Bajnokok Ligája hely kicsúszik a kezükből, gyorsan felpörgött, miután hátrányba került.

Négy perccel Jarvis gólja után, Podolski hajszálpontos lövéssel egyenlített, hogy aztán a második félidőben a maguk javára döntsék el a meccset.

Olivier Giroud szelidített meg egy hosszú átadást, majd Adrian kapus lábai között a kapuba lőtt, aztán pedig Podolski fejezett be határozottan egy helyzetet 12 perccel a meccs vége előtt, magasan a West Ham hálójába bombázva, így 3-1-re nyertek.

1. Kim Kallstrom még lehet a válasz.

Kim Kallstrom hosszú várakozás után először kezdett az Arsenalban, és ha a svéd középpályás gyorsan képes élesíteni magát a meccseken, akkor a keddi teljesítménye bizonyíték volt arra, hogy komoly erősítést jelenthet az utolsó hónapokban. Kallstrom, aki Arsene Wenger egyetlen januári igazolása volt, hátsérüléssel bajlódott azóta, hogy kölcsönbe érkezett a Szpartak Moszkvától, de talán igazolhatja fontosságát, ha sikerül az Arsenalt a legjobb négybe, és FA-kupa győzelemhez segítenie. A 31 éves játékos elegáns játékot mutatott be a középpályán Mikel Artetával az oldalán , és bár nem olyan dinamikus mint Aaron Ramsey , sokat segített az előrejátékban és az első féidőben közel járt ahhoz, hogy megszerezze első Arsenalos gólját. Aaron Ramsey már teljesen egészséges, de Kallström játéka mindenképpen bíztató jel Wenger számára.

2. James Tomkinsnak (WHU) nincsen esélye, hogy ott legyen a világbajnokságon.

James Tomkinsnak még hosszú az út ahhoz, hogy megkapja az angol válogatottba a meghívót. Bár sok WHU drukker úgy véli, hogy a játékos az egyik meglepetés ember lehet Roy Hodgson 23 fős keretében. „Egy álom lenne játszani a válogatottban, de jelenleg csak a klub csapatomra koncentrálok." És bár a védő meggyőző teljesítményt nyújt a védelem közepén, valamint az Arsenal ellen sem hibázott, szerintünk nem nemzetközi szintű játékos.

3. A Bajnokok Lligája álom tovább él

Az Arsenálnak még nem kell a Bajnokok ligája nélküli életet terveznie. Az Everton abban a tudatban látja vendégül a Crystal Palacet szerdán (kikaptak:)) a Goodison Parkban, hogy egymás után nyolcadik meccsüket is meg kellene nyerniük ahhoz, hogy újra a negyedik helyen legyenek, de Arsene Wenger csapata megmutatta, hogy miért gondolják sokan, hogy vezető pozícióban vannak ebben a versenyben. Alig 72 órával azután, hogy egy idegölő 120 perces FA-kupa elődöntőt nyertek a Wigan ellen a Wembelyben, benne volt a veszély a meccsben (a WHU ellen), hogy megbotlanak, de nem tették. 25 millió fontot veszítenének azzal, hogyha jövőre nem a Bajnokok ligájában hanem az Európa ligában indulnának, nem beszélve arról, hogy megkérdejeleződne Wenger pozíciója a klubnál. Arsene figyelmeztette játékosait, hogy ne tekintsék biztosnak a Bajnokok ligája indulást, és semmi jel nem is utalt erre a meccsen.

4. Andy Carroll gondolkodóba ejtheti Roy Hodgsont

Andy Carroll még talán számíthat VB meghívóra. A WHU rekord igazolása, nem játszott a dánok elleni barátságos meccsen, de azóta bizonyította, hogy ő is lehet egy alternaítva Brazíliában. A 25 éves játékos nem illeszkedik abba az elképzelésbe, amiben az angol kezdő 11 játszani akar. Habár a 2012-es Európa bajnokságon jól játszott, nem lőtt gólt az Arsenal ellen (sem), de egy erős szezon zárással átugrohatja Hodgson jelenleg favorizált játékosát. Úgy tűnik ugyanis, hogy ez egy verseny a Southamptonos Rickie Lambert és Carrol között. A keddi meccsen mindenestre végig nagyon kellett rá figyelnie a Koscielny, Mertesacker kettősnek.

5. Az Arsenalnak vannak lehetőségei a támadósorban

Az Arsenalnak vannak jobb választási lehetőségei Yaya Sanogónál. Arsene Wenger mindenkit meglepett azzal, hogy a 21 éves Sanogo kezdett a Wembely-ben, de Olivier Giroud és Lukas Podolski megmutatta, hogy miért ők vezetik a támadásokat az ágyúsoknál. Podolski elmondta, hogy nem örül annak, hogy Wenger csak elég „takarékosan" számít rá ebben a szezonban és a német válogatott játékos egyenlített egy nagyon pontos lövéssel, mielőtt a később bebiztosította a három pontot is. Mindössze az ötödik és a hatodik gólját lőtte ebben a szezonban, de megmutatta klasszisát a befejezéseknél. Giroud fáradtnak tűnt az elmúlt hónapokban, de sokkal nagyobb veszélyt jelentett a kapura, mint Sanogo a Wigan ellen. Wengernek szüksége lesz Giroud-ra és Podolskira ebben a nagyon fontos részében a szezonnak.

Forras: www.standard.co.uk


HIRDETÉSEK:  
- Médiaajánlat -
HOZZÁSZÓLÁSOK:
 
Profil
Üzenet
Tomi1983 véleménye:
2014-04-17 13:35
Egyébként én nem értek egyet a Sanogos résszel. Jól kerül helyzetbe, jobban mint Giroud, de nem rúgja be őket! Ez pedig annak köszönhető, hogy nincsen rutinja. Az meg annak, hogy Wenger nem teszi be a csapatba. Az például számomra rejtély, hogy 3-1-nél miért nem kapott 20 percet Giroud helyén.

Véleményed van? Oszd meg a többiekkel! (2 felhasználó már megtette)

Belépés
NÉV:
JELSZÓ:
 Jegyezzen meg:


Meccs center
:: Előző mérkőzés
  - -  
Boreham Wood vs Arsenal
Meadow Park, 2018/07/14, 16:00, Barátságos mérkőzés
Gól: 7', 9', 17', Aubameyang, 35' Nelson, 39' Lacazette, 53' Nketiah, 71' Reine Adelaide, 79' Mkhitaryan
:: Következő meccs
:: Streamek
Streamek később...


Vélemény, Blog BLOG IRÁSOK
Csoportkörök utolsó fordulója következik, a tét pedig a csoportelsőség megszerzése.
2016-12-06 19:02 | pIeTRo

Premier League Tabella Teljes lista
H
#
Csapat
M
+ / -
P
1.
Arsenal
0
0-0
0
2.
Bournemouth
0
0-0
0
3.
Brighton and Hove Albion
0
0-0
0
4.
Burnley
0
0-0
0
5.
Chelsea
0
0-0
0
6.
Crystal Palace
0
0-0
0
7.
Everton
0
0-0
0

Menetrend Teljes lista
:: Következő mérkőzések
:: Előző mérkőzések
Huddersfield
PL / Smith's. S / 0:1
Leicester
PL / King Power / 3:1
Burnley
PL / Emirates / 5:0
Alt.Madrid
EL / Metropolitano / 1:0

Házi Góllövőlista Premier League
- - - -
- - - -

Arsenal Gól Statisztika (Premier League - 0. hét)
Rúgott gól - 0   Kapott gól - 0
0 0' - 15' 0
0 15' - 30' 0
0 30' - 45' 0
0 45' - 60' 0
0 60' - 75' 0
0 75' - 90' 0
Rúgott gólátlag : 0,0 gól / m. Kapott gólátlag: 0,0 gól / m.

   
       
PARTNEREK
liverpool-fc.hu
 
-
 
STATISZTIKA
Regisztrált felhasználók: 5897
Hirek száma: 10827
Blog írások: 185
Összes hozzászólás: 353692
Top kommentelő: szasza86 ( 6606 )
Online Regisztrált: 0
Vendég: 63
Eddigi rekord: 2423
Hirdetés: Chelsea ajándéktárgyak - MU ajándékok - Liverpool webáruház - Barcelona ajándéktárgyak
Copyright © FC-Arsenal.hu 2005 - 2015 - Légy naprakész! A legfrissebb infók RSS-ben! - Főoldal - Tippjáték - Gunners TV - Sitemap - Created by: BeZi Design